NOVO IZDANJE KNJIGE “U POTPALUBLJU”, PRVOG ROMANA VLADIMIRA ARSENIJEVIĆA

Najnovije izdanje prve knjige Vladimira Arsenijevića, romana “U potpalublju”, originalno objavljenog  1994. godine, uskoro će se naći u prodaji. Odmah potom biće objavljen i roman “Ti i ja, Anđela”, nastao obradom Arsenijevićeve knjige “Anđela” iz 1997, oba naslova u izdanju Lagune.

Vladimir Arsenijević kaže: ‘Roman “Ti i ja, Anđela” predstavlja potpuni rimejk knjige “Anđela”. Sama priča ostaje praktično ista ali je sada ispričana na značajno drugačiji način. Trenutno radim na rukopisu knjige “Arkadija”, trećem delu tetralogije “Cloaca Maxima – sapunska opera”, koji sam ostavio po strani u martu 1999, precizno: onog dana kad je počelo NATO bombardovanje, do srži zgađen realnošću u kojoj smo živeli, do te mere da više o njoj na taj način nisam mogao ni da pišem. Trebalo je da prođe mnogo godina da taj osećaj prođe pa da mogu da se vratim započetom narativu o životu u Beogradu tokom prvih godina poslednje decenije dvadesetog veka, neveselom u onoj meri u kojoj je neveselo bilo i vreme u kom se moja priča odvijala.’
Treća knjiga, roman “Arkadija” nastavlja s pričom tamo gde je knjiga “Ti i ja, Anđela” zastala a biće objavljen 2017. godine.
Za njim sledi i poslednji deo tetralogije “Cloaca Maxima – sapunska opera” pod nazivom “Brdo”.

Sve četiri knjige iz ove kolekcije objaviće Laguna, Arsenijevićev stalni izdavač još od njegovog romana “Let” iz 2013. godine.

Pročitajte odlomak iz novog izdanja romana “U potpalublju” OVDE

u_potpalublju-vladimir_arsenijevic_v